Atractii turistice Rasnov ( Brasov )

Despre Rasnov

Râşnovul este a treia staţiune turistica de interes naţional din judeţul Braşov după Poiana Braşov şi Predeal, acesta devenind una din locatiile preferate pentru turistii care tanjesc dupa relaxare, distractie, aer proaspat, istorie dar si elemente arhitecturale deosebite. 

Pozitionat strategic la intretaierea principalelor drumuri turistice din judetul Brasov, Rasnovul se afla la distante de 9km de Poiana Brasov, 12 km de Brasov, 12 km de Bran si 10 km de Zarnesti.

Numeroasele obiective turistice precum Cetatea Rasnov, Pestera Valea Cetatii, Dino Parc si Complexul Olimpic de Sarituri cu Schiurile sunt motive suficiente pentru a petrece o perioada de neuitat in Rosenau(orasul trandafirilor).

Piata Uniri Rasnov

Rasnov - centrul istoric reabilitat - Spherical Image - RICOH THETA

Cetatea Rasnov

cetatea rasnov

Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii.

Fortificatia este una dintre cele mai bine pastrate cetati din Transilvania.Se presupune că cetatea dateaza din secolul al XIII-lea, cand a fost construita din lemn de către Cavalerii Teutoni, insa cladirile actuale, din piatra, dateaza din secolul al XIV-lea.Aceasta era amplasata strategic pentru a controla intrarea în Transilvania si a apara impotriva atacurilor tatarilor.

Ca material de fortificatii au fost intrebuintate piatra si caramida,inaltimea zidurilor este de 5 metri, iar latimea cea mai mare o prezinta zidul sudic care in unele locuri are un metru si jumatate.

In interiorul cetatii turistii pot vizita muzeul de arta feudal in care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor.

lift inclinat rasnov

Accesul se poate face si din centrul orasului Rasnov cu un lift inclinat cu cremaliera.

curte cetatea rasnov

Dino Park

Dino Parc este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud Estul Europei si reprezinta destinatia ideala pentru cei care isi doresc sa petreaca cateva ore printre creaturi de mult disparute.Acest parc amenajat cu dinozauri in marime naturala a devenit in foarte scurt timp cea mai ravnita atractie turistica in randul copiilor.

Parcul tematic se afla la doar cateva minute distanta de Cetatea Rasnov, iar pe traseul printre dinozaurii uriasi ce pandesc la fiecare colt se regasesc panouri cu detalii inedite despre fiecare specie in parte.

Dupa ce ati facut cunostinta cu toata familia dinozaurilor, va puteti indrepta catre cinematograful 9D, acolo unde va asteapta experiente de neuitat.

Dino Park

Dino Parc Rasnov

Pestera Valea Cetatii

concert pestera rasnov

Pestera Valea Cetatii

Pestera  Valea Cetatii este singura pestera din judetul Brasov amenajata turistic la standarde europene.Aceasta se afla la 3,5 km distanta de Rasnov, la 1,5 km distanta de Cetatea Rasnov si cu intrarea principala la o altitudine de 790 m.

Pestera  Valea Cetatii din Rasnov este deschisa vizitatorilor doar din anul 2011 si  este considerata a fi un monument al naturii, aflandu-se intr-o zona protejata din Masivul Postavaru.

Cea mai importanta parte a pesterii este Sala Mare, cu o acustica impresionanta, unde o data pe saptamana este sustinut un concert de catre un grup de muzicieni de la Filarmonica din Brasov.

Pestera  Valea Cetatii este singura pestera din judetul Brasov amenajata turistic la standarde europene.Pestera se afla la 3,5 km distanta de Rasnov, la 1,5 km distanta de Cetatea Rasnov si cu intrarea principala la o altitudine de 790 m.

Accesul cu mijloace auto se face dinspre soseaua DN1E Brasov-Poiana Brasov-Rasnov, urmand Valea Cetatii, pana la confluenta cu Valea Fundata unde, la kilometrul 19,4 exista o parcare special amenajata pentru deservirea ariei naturale protejate.

In ceea ce priveste amenajarea pesterii, intrarea este pavata cu placi din fibră de sticla ce permit dezvoltarea biodiversitaţii, ca un sac de panza ce permite convietuirea acarienilor, iar iluminarea pesterii se face pe baza de LED-uri ecologice.Temperatura constantă din interiorul pesterii se invarte in jurul a 12 grade Celsius,temperatura care permite dezvoltarea stalacmitelor si stalactitelor fara intrerupere.

pestera

Poiana Brasov

Poiana Brasov

Este cea mai cosmopolita statiune de schi din Romania care se poate mandri și cu cele mai lungi partii din tara.

Partia de sanius sau pista de snowtubing sunt doar cateva variante alternative pentru cei care nu se incumeta sa urce cu schiurile sau cu placa de snowboard in Varful Postavaru.

Vara, Poiana Brasov te ademeneste cu al sau climat mai racoros si cu posibilitatea de a face drumetii montane, cu terenurile de sport, centrul de agrement si cu centrele spa ale hotelurilor de lux.

Parcul National Piatra Craiului

Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele mai importante si cunoscute monumente nationale ale naturii, este situat în Carpatii Meridionali si include Creasta Piatra Craiului in totalitate, incadrată intre munții Bucegi, Leaota, Iezer și Fagaras, alaturi de spatii din culoarele intra-montane limitrofe, Rucar-Bran și Rucar-Zărnești.

Intins pe raza judetelor Brasov si Arges, locul de poveste include suprafete apartinand localitatilor Zarnesti, Moeciu (cu frumoasele sale Magura si Pestera), Bran, Rucar și Dambovicioara.

Parcul protejeaza si adaposteste pasunile virgine, pe mai bine de 500 de hectare, pe zona de creasta.

Se mai adauga Pestera Liliecilor si alte zece rezervatii naturale care toate completeaza zona de protectie stricta a Parcului Național Piatra Craiului.

Parcul National Piatra Craiului

piatra craiului cazare Rasnov

Baza olimpica de sarituri cu schiurile si biatlon Rasnov

baza olimpica rasnov cazare

Baza olimpica Rasnov

Din anul 2009 a inceput pe Valea Carbunarii construirea bazei olimpice de sarituri cu schiurile, primul centru de sarituri cu schiurile la standarde internationale din Romania, si unul dintre cele mai moderne din Europa de Est.

Cu o traditie in sporturile de iarna de peste un secol, Rasnovul este astazi capitala sporturilor de iarna din Romania.

In prezent, orasul detine cea mai moderna baza de sarituri cu schiurile si biatlon din Romania, gazduind anual competitii natonale si etape de cupa balcanica sau mondiala.

Rezervatia de ursi din Zarnesti

Libearty Sanctuary cea mai mare rezervatie de ursi bruni din intreaga lume situata la aproximativ 7 km distanta de Rasnov, se intinde pe aproximativ 69 de hectare de padure si adaposteste aproape 100 de ursi salvati din captivitate. 

Vizitarea rezervatiei cu trenuletul turistic in compania ghizilor specializati va ofera posibilitatea sa admirati ursii in cadrul lor natural fara a va expune la orice fel de risc.

Libearty Sanctuary

rezervatie ursi rasnov cazare pensiunea Cristina