Cetatea Rasnov va fi inchisa in perioada 5-9 noiembrie 2018

Cetatea Râșnov, platou de filmare pentru o poveste cu dragoni

Cetatea Râşnov va redeveni platou de filmare începând din 5 noiembrie, după ce în incinta monumentului istoric, de-al lungul anilor, au fost realizate mai multe pelicule românești, dar și internaționale.

Sezonul al V-lea al producției americane „DragonHeart”, realizat de către Universal Pictures, se va filma în mai multe locații din Râșnov până pe 10 noiembrie. Cetatea Medievală dar și grădina Cetății vor fi închise efectiv vizitatorilor în perioada 05 – 09 noiembrie 2018, asta pentru că anumite scene din filmul de producție americană se vor turna în aceste locații. Alte zone în care se va filma la Râșnov vor fi Cheile Râșnoavei dar și o locație anume din pădurea de pe Valea Cetății.

În Cetatea Râșnov au fost realizate mai multe filme românești, însă zona Râşnovului a devenit cunoscută şi pe plan internaţional din 2002, după ce regizorii americani au ales să filmeze pelicula „Cold Mountain“, în care protagonişti au fost Jude Law şi Nicole Kidman şi care a fost premiată chiar cu un Oscar. Aici a găsit regretatul regizor Anthony Minghella locurile de filmare potrivite, care să capteze ceea ce însemna un colţ de lume, frumos şi sălbatic, cu codrii adânci si ferme rătăcite. Şi Kevin Costner a filmat la Râşnov pentru serialul TV miniseria „Hatfields and McCoys“ în 2011.

Actorul american a avut o experienţă plăcută în România şi a vorbit în repetate rânduri despre acest lucru. Cu acest film în care a fost actor principal, dar şi regizor, Costner a câştigat în 2013 Globul de Aur. A mulţumit României chiar în discursul său pe care l-a ţinut pe scena decernării premiilor, la hotelul Beverly Hilton, din Los Angeles. Starul American, îndrăgostit de locurile în care a filmat la Râşnov, a făcut astfel o publicitate imensă României, mesajul său fiind transmis de televiziunile din întreaga lume. În vara lui 2013, în cetate s-a turnat şi ultima serie a filmului american „Regele Scorpion”.
sursa: fb Cetatea Medievala Rasnov

Leave a Comment