„Emoţia pe care am simţit-o la Cetatea Râşnov, nu poate fi descrisă în cuvinte…”

Marianna Norillo este o tânără italiancă pasionată de turism, care are şi un blog foarte bine cotat în domeniu, „Ti racconto un viaggio”. Ea a vizitat ţara noastră şi a rămas uimită. A scăpat de toate ideile preconcepute şi a rămas fermecată: şi de ger, şi de privelişti, scrie rotalianul.com.
Marianna Norillo a pornit de la Bucureşti, unde a vizitat principalele puncte de atracţie turistică ale capitalei noastre, apoi a făcut o incursiune în Transilvania, vizitând oraşele din zona respectivă, Castelul Bran şi Cetatea Râşnov. „Emoţia pe care am simţit-o în ziua aceea geroasă de iarnă la Cetatea Râşnov, nu poate fi descrisă în cuvinte… nu vă pot spune ce frig era, un ger care reuşea să-ţi intre în oase, fiecare mişcare era o adevărată suferinţă. Ajunsă sus, pe culme, însă, am fost răsplătită cu o panoramă minunată, unică!”.

Braşovul? Modern şi boem în acelaşi timp
Marianna a rămas fascinată de Braşov şi de împrejurimile acestuia. „O minunată localitate în stil medieval, este un oraş care excelează din multe puncte de vedere, cu atmosfera sa modernă şi boemă în acelaşi timp, cu accente etnice”, a scris italianca. Ea a dat detalii asupra punctelor de atracţie turistică ale oraşului, de la Biserica Neagră la Piaţa Sfatului, de la străzile înguste, pline de clădiri vechi.

A cucerit-o şi bradul din Piaţa Sfatului
Marianna Norillo şi-a îndemnat cititorii să viziteze locurile şi să cunoască oamenii: „Dacă mergeţi înainte de Crăciun, îl veţi găsi frumos decorat, plin de luminiţe multicolore, cu standuri interesante şi cu un enorm brad împodobit în Piaţa Centrală”.

Reacţii neaşteptate: Mă mut acolo
Povestea ei a avut un impact foarte mare. Iar o altă italiancă i-a cerut detalii, spunând că vrea să se mute aici.  „Ai putea să-mi dai mai multe amănunte, te rog, despre România şi în mod deosebit despre Braşov? Am intenţia să vizitez oraşul şi mai mult ca sigur să mă mut acolo”, a scris una dintre cititoarele sale.
Din câte se pare, vizita la Braşov a fost făcută de Crăciun, anul trecut, dar acum, pe 26 noiembrie, aproape de Crăciunul 2018, a reluat povestea, promovând-o şi pe paginile proprii de socializare.

Foto: Marianna Norillo la Cetatea Râşnov

1,15 milioane de turişti au vizitat Braşovul până la 31 octombrie

În primele 10 luni ale acestui an, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din Româniaau însumat 11,07 milioane, în creştere cu 6,1% faţă de perioada similară din 2017, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Sosirile turiştilor români au reprezentat 77,8%, iar turiştii străini 22,2%, ponderi similare cu cele din anul trecut. Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi in structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare) au provenit din Germania (293.200), Israel (238.800), Italia (206.300), Franţa (150.700) şi SUA (146.500). Durata medie a şederii a fost de 2,3 zile la turiştii români şi de 1,9 zile la turiştii străini. Pe judeţe, indicatorul a înregistrat valori mai mari în Bucureşti (1,75 milioane), Constanţa (1,27 milioane), Braşov (1,15 milioane) şi Cluj (557.500).

Sursa:http://www.bzb.ro/stire/o-italianca-la-brasov-emotia-pe-care-am-simtit-o-la-cetatea-rasnov-nu-poate-fi-descrisa-in-cuvinte-a132511

Leave a Comment