Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. De astăzi, 8 decembrie, se deschide oficial sezonul de schi în Poiana Braşov.

Ninsoarea căzută zilele trecute peste stratul de zăpadă artificială a făcut posibilă amenajarea pârtiilor pentru schi și snowboard, astfel iubitorii sporturilor de iarnă vor putea de sâmbătă să-și facă încălzirea de început de sezon.

Se va putea schia pe șase pârtii: Lupului, Drumul Roșu, Sulinar, cu ieșire în Drumul Roșu, pe lângă Lac, în jos nu se schiază, Ruia, Bradul și Stadionului (pentru începături). Nu se schiază pe Sub Teleferic, de la pilonul II în jos și pe  Sulinar, de la Capătul superior al zidului mare până jos, a anunțat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. Anul trecut au fost peste 2 milioane de treceri ale schiorilor la turnicheți.

De sâmbătă începe să circule și linia 60 a RAT BV SA Brașov, șase autobuze, prevăzute cu suport de schi, din parcarea din Poiana Mică și până la stația de telegndolă. Pentru că din acest sezon tariful de parcare este de 2,5 lei,municipalitatea vine cu o facilitate: cei care parchează în Poiana Mică vor circula gratuit , inclusiv însoțitorii acestora. La întoarcere toată lumea va circula gratuit până în Poiana Mică, mai departe trebuie bilet (cu linia 20), mai ales că vor exista controlori.

Stratul de zăpadă, în partea superioară, este de 70-80 cm, în partea inferioară este 50 cm. Este vorba despre zăpadă despre pârtie, care aproape toată este artificală. Pentru producerea acesteia au fost consumați 80.000 metri cubi de apă din lac.

Poliția Locală va avea un birou permanent la Vila Orizont, unde este și sediul Serviciului Salvamont, pentru optimizarea timpilor de intervenție, dacă există reclamații.

Sorin Păltânea, șeful Serviciul Public Salvamont care operează Masivul Postăvaul, Masivul Tâmpa si domeniul schiabil din Poiana Brașov a precizat că sunt pregătiți 12 salvatori montani, plus șeful acestora, să intervină în caz de necesitate.

Sursa: http://newsbv.ro/2018/12/07/weekend-cu-surprize-pentru-schiori-se-deschide-sezonul-de-schi-in-poiana-brasov/

Leave a Comment